Lokalen en andere leerruimten

De eerste indruk van het JTC is voor nieuwe leerlingen en ouders vaak overweldigend. Maar onze ervaring is dat nieuwe leerlingen zich heel snel thuis voelen en ook snel goed de weg weten te vinden binnen het JTC. 

Daarbij komt dat onze brugklassers hun thuishonk hebben in het recent gebouwde D-gebouw. Daar hebben ze hun kluisjes en garderobe en daar is ook hun eigen aula, waar ze de pauze in doorbrengen. Ook proberen wij zoveel mogelijk van hun lessen in het D-gebouw te laten plaatsvinden.  Dit zorgt voor een groot gevoel van geborgenheid en veiligheid. 

Leerlingen van de bovenbouw houden hun pauze in aula 2 en de overige leerlingen houden hun pauze in aula 1. 

In de lockerruimte heeft elke leerling een eigen, afgesloten kluisje. De lokalen zijn ruim, ingericht voor  klassen van maximaal 30 leerlingen en voorzien van warm licht (led-lampen die met aanwezigheidsregistratie automatisch uitgaan als de klas leeg is). Elk lokaal heeft een digitaal bord.

Het leerplein is ruim 200 m2 groot. Het is ingericht met gezellige meubelen in verschillende kleuren, met ICT-werkplekken met printfaciliteit, en met samenwerkingstafels en individuele werkplekken. Je krijgt hier letterlijk en figuurlijk de ruimte om actief te leren.  Op het leerplein werken we aan ons streven leerlingen op te leiden tot een student met een hoge mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel. Op het leerplein ben je steeds met één of meerdere klassen (tot maximaal drie) gelijktijdig aan het werk, uiteraard steeds samen met je vakdocenten. Je werkt er aan aangepaste opdrachten en taken en je krijgt daarbij begeleiding van de aanwezige docenten en/of onderwijsassistenten. 

Goede begeleiding is natuurlijk cruciaal: bij jongere leerlingen houden wij duidelijk de vinger aan de pols en bieden we de vrijheid in gebondenheid die je aankunt. Het is individueel maatwerk waardoor de een op het leerplein ook zelfstandiger mag werken dan de ander. Hoe ouder je wordt, hoe meer zelfstandigheid je hebt geleerd. Als je bij ons het diploma meekrijgt en op een vervolgopleiding aan de slag gaat, zul je met die geleerde zelfstandigheid ook de veel grotere vrijheid daar aan kunnen.

Voor de lessen LO gaan onze leerlingen naar sporthal In de Roos die naast het JTC gebouw staat of een van de sportaccommodaties in de buurt. Voor de lessen Muziek, tekenen en andere kunstzinnige vakken ga je naar het Atelier op de begane grond. Voor practica en soms voor lessen in de bèta-vakken ga je naar de Science-verdieping op de 3e verdieping van de A-vleugel of naar de 1e verdieping in het D-gebouw.

Omdat onze school naast de A58 zit en we moesten voldoen aan allerlei milieuvoorschriften heeft het JTC een geavanceerde luchtzuiveringsinstallatie en daardoor een zeer goed binnenklimaat. Mede daardoor hebben we tijdens de coronapandemie nauwelijks last gehad van besmettingen. Ook tijdens warme zomers is het aangenaam vertoeven in onze gekoelde gebouwen!