Medicijnen

Het JTC verstrekt nooit medicijnen aan leerlingen. Als een leerling medicijnen gebruikt, gebeurt dit altijd onder de volledige verantwoordelijkheid van de ouders. Voor regulier dagelijks gebruik houden leerlingen hun eigen medicijnen in eigen bewaring.
Bij aanmelding van de leerling op school (of zo snel mogelijk na het ontstaan van de aandoening), geven ouders aan welke specifieke omstandigheden voor medicijngebruik voor hun kinderen gelden, met inbegrip van allergieën.
We kunnen op verzoek van ouders een centrale faciliteit ter beschikking stellen voor bewaring van een beperkte hoeveelheid medicijnen. Ouders tekenen hiervoor een vrijwaringverklaring voor de school. We hanteren hierbij strikte protocollen - zie daarvoor de bijlage bij het item Leerlingondersteuning over medicatie: https://www.jtc-roosendaal.nl/JTC-Wiki/art/679283
We vertellen u hier in een persoonlijk overleg graag meer over.

In geval van calamiteiten zal de school vanuit de eigen deskundigheid op EHBO-niveau zorg verlenen, de ouders informeren kanalen die door hen aan de school zijn opgegeven, of medische hulp inroepen via huisarts, huisartsenpost, of melding bij 112. De medewerker van de school kan in dat geval in uitdrukkelijke opdracht van ouders of een arts van deze regeling afwijken. Hiervan maken we een incidentenregistratie op.