Decanaat

De decaan is een belangrijke persoon in het traject van voorlichting en keuze. Tot zijn takenpakket behoort o.a. het adviseren bij de keuze van het vakkenpakket of profiel, de oriëntatie op studie en beroep, het geven van informatie over vervolgopleidingen, beroepsmogelijkheden en studiebeurzen en het onderhouden van contacten met externe deskundigen, andere scholen en opleidingen.  

In klas 3HV maak je een keuze voor de vakken die je in de 4e klas gaat volgen. In november zijn er voorlichtingsbijeenkomsten voor jou en je ouders.  

Zit je op de mavo, dan krijg je begeleiding bij de keuze voor het pakket examenvakken - die begeleiding vindt plaats in de 3e klas. In de 3e én 4e klas vindt oriëntatie op beroepen en vervolgopleidingen plaats.  

In klas 4,5 en 6 HV is er aandacht voor het vervolgonderwijs. We vinden het belangrijk dat je je oriënteeert op meerdere opleidingen om een teleurstelling te voorkomen als de opleiding van je voorkeur niet gevolgd kan gaan worden.  

Via de decaan ontvangen jij en je ouders de informatie en uitnodigingen voor allerlei activiteiten en voorlichtingsbijeenkomsten.